Ahmet Kurnaz Hukuk Bürosu

BLOG

EŞİME BOŞANMA DAVASI AÇMAK İSTİYORUM

esime-bosanma-davasi-acmak-istiyorum.jpg

EŞİME BOŞANMA DAVASI AÇMAK İSTİYORUM

 

Boşanma anlaşmasının açılabileceği gibi çekişmeli de açılabilir. Anlaşmalı boşanmaya ilişkin daha önceki yazılarımızı inceleyebilirsiniz. Çekişmeli boşanma davası için belirtmeliyiz ki; hak kaybına uğramak adına iyi bir boşanma avukatıyla bu süreci devam ettirmemenizin esasları. Boşanma için birçok neden olabilir. Bu yazımızda boşanma davası, boşanma davasının nasıl açılacağı, boşanma dilekçesinin nasıl olması gerektiği, boşanma davasının ne kadar süreceği, gibi konulara değineceğiz.

İÇERİK BAŞLIKLARI :

- BOŞANMA DAVASI

- BOŞANMA DAVA ŞARTI

- BOŞANMA DAVASI NASIL AÇILIR ?

- BOŞANMA DİLEKÇESİ

- BOŞANMA DAVASI NE KADAR SÜRER 

BOŞANMA DAVASI

Evlilik birliği, ortak yaşamını sürdürmeleri kendilerinden beklenecek düzeyde düzeyde olursa, sarsılmışsa, eşlerden birinin boşanması mümkündür. Boşanma evlilik birliğini sürdürmek istemeyen çiftlerin mahkemede beyanda bulunarak evlilik birliklerini mahkeme kararıyla sonlandıran bir dava türüdür. Evlilik birliğinin sonlandırılması anlaşmalı olabilmek gibi çekişmeli de olabilir. Boşanma davası için bir çok neden mevcuttur. Boşanma sebepleri Türk Medeni Kanun'da sayılmıştır. Bu boşanma nedenleri genel nedenlerin olabileceği gibi özel nedenler de olabilmektedir.

BOŞANMA DAVA ŞARTI

Boşanma davası açabilmek için gerekli şartlar Türk Medeni Kanun'un çeşitli yerlerinde sayılan boşanma davasının açılabilmesi şartları şu şekildedir;

  • Eşler hayatta olmalı.
  • gerçek bir evliliğin kurulmuş ve davanın anında açılması devam ediyor olmalı.
  • Eşlerden en az birinin boşanma durumu açık olmalı
  • Kanun'da düzenlenen boşanma sebepleri gerçekleşmelidir.

BOŞANMA DAVASI NASIL AÇILIR ?

Boşanma davası Aile Mahkemesine bir dilekçe ile açılabilir. Bu hususta hangi yerdeki Aile Mahkemesine dilekçe verilmesi önem arz etmektedir. Türk Medeni Kanunu'nun 168. maddesinde "Boşanma veya ayrılık davalarında yetkili mahkeme, eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son defa altı aydan beri birlikte çalıştıkları yer mahkemesidir." belgenin kayıtlı olduğu en büyük hata alanında uzman bir boşanma avukatı kendi adına veya yakın çevresine yazdırdıkları boşanma davası dilekçesi ile boşanma davası açmaktır. Bu hususta olası kayıp hakına uğramamak, usul hatalarının sonucu talebin iletilememesi gibi hızlanma gücü veya aralıksi imkansız problemler ile karşılaşılmaktadır. Bu nedenle, bizimle sözleşme aralarındaki ilişkilerde avukatlarımız ile görüşme sağlayabilirsiniz.

BOŞANMA DİLEKÇESİ

......... NÖBETÇİ AİLE MAHKEMESİNE

 

DAVACI : Ad-SOYAD (TC .......... )

                          Adres

DAVALI : Ad-SOYAD (TC .......... )

                           Adres

D.KONUSU : Evlilik birliğinin kopması, sarsılması nedeniyle boşanma,nafaka ve tazminat taleplerimizi içeren dava dilekçemizin durumundan ibarettir.

AÇIKLAMALAR :

Davalı ile ………. tarihinde evlilik birliği kurulmuştur. Ekte sunulan (EK-1:Aile Nüfus Kayıt Örneği) aile nüfusu kaydı kopyadan de adlandırılmak üzere, bu evlilik birliğinden ....... yılında müşterek çocuk ...... (..... YAŞ) dünyaya geldi. Davalı eşin büyük firma ve mesleği. Tarafım ev hanımı olup çalışmamaktadır(Kendi çalışan mesleğiniz) Taraflar arasında edinilmiş malların taksimi ve müşterek çocuklar velayeti, tazminat ve nafaka işlemleri da anlaşma sağlanamadığı için, uygulanan bir protokol çerçevesinde anlaşmalı olarak boşanmaları da mümkün olmamıştır.

  1. Bu madye; kaç yılda evli görülmüş tanışma ve evlilik sürecinin kısa özeti
  2. Bu maddeye evlilik süreci boyunca yaşanılan sorun ve kusurlu davranışlar örneklendirilerek anlatılmalıdır. Olayların daha iyi anlaşılması için her olay ayrı ayrı yazılabilir.
  3. Kısa bir özet
  4. Nafaka, burada tazminatlar ve başkaca taleplerinizi yazabilirsiniz.

HUKUKİ NEDENLER             : TMK, HMK ve sair yasal mevzuat.

DELİLLER : Delillerinizi buraya ekleyiniz

SONUÇ VE İSTEM :

1) Tarafların BOŞANMALARINA,

2) Nafaka talebiniz

3) Maddi – manevi tazminat talebiniz

4) Yargılama giderleri ve vekalet ücretinin davalı yana yükletilmesine karar dahilini saygılarımızla vekaleten arz ve talep ederim.

               DAVACI

AD-SOYAD

İMZA

 

BOŞANMA DAVASI NE KADAR SÜRER ?

Anlaşmalı Boşanma bölümü ile çekişmeli boşanma davalarının bakımı farklılık gösterir. Anlaşmalı boşanmada hukuk büroları olarak müvekkillerimizi, mahkeme yoğunluğuna göre değişmek ile birlikte en hızlı şekilde boşanma imkanı sağlanmaktadır. Çekişmeli boşanma kesintisi ise olay ve taleplere göre süreler değişmekle birlikte ortalama 4 yıl sürmektedir.

Uyarı : Tekrardan belirtmeliyiz ki, anlaşmalı veya çekişmeli boşanma süreci bir avukat ile sürdürmeniz birçok hak kaybınızın önüne geçecektir. Boşanma davası için hukuk büromuzda alanda iyi avukatlarımızla hizmet vermekteyiz. Boşanma davası için Ankara ve iyi boşanma avukatı olan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım